Etusivu » Ruokaohjeet » Uppopaistettu Mars-patukka

Uppopaistettu Mars-, Tupla- ja Twinkies-patukka

Yllättäen Skotlannissa alunperin keksitty, uppopaistettu Mars-patukka on varsinkin Amerikassa suosittu ja käsittämättömän epäterveellinen herkku. Mättömestari päätti kokeilla onko hehkutuksessa perää ja valmisti vertailun vuoksi samalla myös friteeratun Twinkies-leivoksen ja suomalaisen version eli uppopaistetun Tupla-patukan (kuvia ja kokemuksia ohjeen lopussa).

Ohje on kirjoitettu pelkälle Mars-patukalle mutta voit uppopaistaa samalla ohjeella minkä tahansa suklaapatukan, keksin tai leivoksen. Ohjeen taikinamäärä riittää 5-10 tuotteen kuorruttamiseen. Nauti omalla vastuulla sillä nämä voivat olla oikeasti terveydelle vaarallisia.

Uppopaistettu Mars-patukka

Arvosana 4.12, ääniä 9
Tulosta Jaa Facebookissa
Pääraaka-aine: Suklaa
Annoksia: 1
Valmistelu: 5 minuuttia
Kypsennysaika: 2 minuuttia
Pakastus: 30 minuuttia
Kokonaisaika: 37 minuuttia

Raaka-aineet

Uppopaistettu Mars

  • 1 kpl Mars-patukka tai muu karkkipatukka/leivos
  • 0.5 annosta Perinteinen frittitaikina ohje täällä
  • 1 rkl Kidesokeri

Lisäksi

  • 1 l Rapsiöljy

Valmistusohjeet

  • Heitä valitsemasi uppopaistettavat patukat pakastimeen n. 30min ennen valmistusta.
  • Valmista puoli annosta perinteistä friteeraustaikinaa ja lisää siihen 1rkl sokeria.
  • Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA KUUMAN ÖLJYN SEKAAN VETTÄ!
  • Ota uppopaistettavat patukat pakastimesta ja poista kääreistään.
  • Kun öljy on 180-asteista, laske frittitaikinaan huolellisesti kastetut patukat öljyyn. Pidä patukkaa sormenpäissä ja kosketa palan toisella päällä öljyn pintaa, tiputa sitten patukka varovasti öljyyn samalla työntäen kättä itsestä poispäin. Näin öljyä ei roisku ainakaan itseen päin.
    Kuorruta patukka huolellisesti friteeraustaikinalla
  • Friteeraa patukoita öljyssä 2-3 minuuttia välillä käännellen kunnes pinta on kullanruskea. Aseta valmiit patukat talouspaperin päälle kuivumaan. (Pahoittelut heikkolaatuisesta kuvasta, kiireessä tarkennus meni pieleen.)
  • Syö heti sellaisenaan tai tarjoile esim. kermavaahdon ja/tai vaniljajäätelön kera.

Reseptissä huomioitavaa

  • Amerikkalainen Mars-patukka eroaa hieman muualla maailmassa myydystä mutta tämä ei ole olennaista reseptin kannalta.
Kuvia ja maistelukokemuksia
Testipäivänä friteerattiin siis kolme erilaista patukkaa: Mars, Tupla ja Twinkies. Kahta ensimmäistä löytyy Suomalaisten markettien hyllystä. Elokuvistakin tuttuja, legendaarisia  Twikies -leivospatukoita saa helpoimmin Amazon.de verkkokaupasta.
Uppopaistettavat patukatAlla kaikki kolme patukkaa ennen ja jälkeen uppopaistamisen. Tuplan täyte muuttui juoksevaksi mutta oli siitä huolimatta (tai siitä johtuen) herkullista. Mars pehmeni selvästi mutta pysyi kasassa. Twinkie paistui hieman liikaa ja sen voikreemitäyte pääsi sulamaan. Kaikki kolme olivat herkullisia myös friteerattuna!Uppopaistetut suklaapatukat ja twinkies vertailussa

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Nyt sitten opin että Twinkiesitkin dipataan taikinaan ennen uppopaistamista. Oon kuullut paljonkin niiden uppopaistamisesta, mutta nehän on jo sokerikakkukotelossa ni miks ihmeessä pitää pistää vielä toinen kerros sitä siihen – oon todellakin olettanu tähän mennessä että ne vaan uppopastetaan ihan sellaisenaan… o.O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu